Warning: A non-numeric value encountered in /srv/psa05/atelierzomooi.nl/httpdocs/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5560

De introductie workshop is een mooie start om kennis te maken met SoulCollage.  Als deze collage vorm je aanspreekt, dan is het zeker de moeite waard om een van de verdiepingsworkshops (comite,metgezellen,gemeenschap,raadgevers) te volgen. Sinds april 2014 ben ik  gecertificeerd SoulCollage® facilitator.

Introductie workshop SoulCollage®
SoulCollage® is een creatief en intuitief beeldend proces waaruit een klein formaat collagekaart ontstaat die je helpt reflecteren op je krachten, je schaduwkanten, je dromen en je kwaliteiten. Je combineert afbeeldingen die je roepen en geeft het geheel een andere achtergrond, waarmee een unieke kaart ontstaat.

Na de introductie workshop, waarin je jouw eerste SoulCollage® kaarten maakt, kun je verdere verdieping vinden in de thema workshops over de archetypen, innerlijke dieren en gemeenschapskaarten.

                                                        

Workshop : “Het Comite”
Herken je één of meerdere van deze eigenschappen in jezelf ‘de verzorgende, de uitdagende, de perfectionist, de betweter, de creatieveling, de criticus, de in-controle-blijver, de doorpakker, de reiziger, etc.’. Het zijn die stemmetjes in jou die schreeuwen ‘doe dit, doe dat, ja maar, kijk uit, volg je hart/passie, blijf zitten waar je zit enz. Het is een drukte van belang met al deze stemmetjes in ons hoofd. De ene stem is luid, de andere stem is bijna stil. Hun volume bepaalt hoe jij reageert op mensen, situaties en uitdagingen.

In deze workshop ga je jouw kwaliteiten en valkuilen zichtbaar maken via je ‘innerlijke persoonlijkheden’. Je wordt uitgedaagd elke kaart dieper te onderzoeken en zodoende te ontdekken wat die je vertelt over jouw innerlijke persoonlijkheid. Wat is haar/zijn kracht, wat is haar/zijn zwakte. Door deze stemmen zichtbaar te maken en een hoorbare stem te geven kun je ze zelf inzetten als krachtbron in plaats van dat je overvallen wordt door deze eigenschap. In deze groep komen de innerlijke delen van jouw persoonlijkheid aan het woord. Denk bijvoorbeeld aan je innerlijke stemmen die je (ongevraagd) advies geven, vleien, verleiden, afleiden, commentaar geven, en dergelijke. Deze groep gaat ook over ‘de rollen’ die je, al dan niet bewust, speelt. In deze groep gaat het over de psychologische kant van de ziel.

 

Workshop: “De Metgezellen”
In deze workshop gaan we middels een geleide visualisatie contact maken met onze chakra’s. In elk van jouw zeven chakra’s leven en werken dieren. Iedereen visualiseert zijn eigen dieren, dus voor iedereen is de combinatie van dieren weer verschillend. De dieren fungeren als spiegel voor de energieën van jouw fysieke en subtiele lichaam. Zij bevestigen, ondersteunen maar kunnen ook confronteren, hetzij altijd liefdevol en in het belang van jouw welzijn.

Er zal tijdens de geleide visualisatie één chakra zijn waar jij je specifieke je aandacht op richt. Probeer geen verwachtingen te hebben en blijf zo open mogelijk, wacht tot je een dier ontmoet of dat deze spontaan verschijnt. In de loop der tijd kun je voor al je chakra’s een dier ontmoeten. Deze dieren kunnen betrouwbare en veilige raadgevers worden voor de kwaliteiten die gerelateerd zijn aan elk chakra waar zij inwoner van zijn. Het dier wat tijdens de meditatie aan jou verschijnt ga je afbeelden in een collage. Hierna gaan we deze kaart “lezen” om te luisteren naar wat dit dier jou te vertellen heeft.

 

Workshop: “De Gemeenschap”

Deze groep gaat over alle mensen en dieren die belangrijk zijn (of zijn geweest) in jou leven. Waar je van hebt gehouden, die je dingen hebben bijgebracht en die je hebben uitgedaagd. Het kan ook over plaatsen of dingen gaan die een sterke invloed hebben gehad. In deze groep gaat het over de gemeenschapskant van de ziel.

 

Workshop: “De Raadgevers”
Welke rol hebben de universele archetypes in jouw leven; hoe kunnen zij jouw innerlijke persoonlijkheden begeleiden en versterken. Archetypen maken deel uit van ons collectieve geheugen. Wereldwijd weet men al eeuwen lang wat er bedoeld wordt met bijv. De Dromer, De Krijger, De Vader/Moeder, De Held, De Clown, Het Slachtoffer etc. Deze universele eigenschappen noemen we Archetypen. De grootsheid en kracht van hun eigenschappen passen daardoor in het grote verhaal (overlevering).

Onze innerlijke persoonlijkheden zijn een afgeleide/spiegeling van het grote archetypen verhaal. Kom ontdekken hoe jouw persoonlijke eigenschappen versterkt of afgezwakt kunnen worden door deze universele krachten. Kom ontdekken welke combinaties er kunnen ontstaan in archetypes (bijv. De Leider en De Duivel kan een Meedogenloze Leider opleveren) en hun uitwerking op jouw innerlijke persoonlijkheden.

 

Het soul atelier soulcollage individueel

SoulCollage® individueel
Alle antwoorden op belangrijke vragen in ons leven liggen in onszelf verborgen. Maar, hoe vind je die antwoorden? SoulCollage® is een heel bijzondere methode om je innerlijke wijsheid te raadplegen. Voor het uitwerken van persoonlijke thema’s en het vinden van antwoorden op bepaalde levensvragen kun je een of meer individuele sessies boeken.
In deze sessies ga je kaarten maken aan de hand van de vraag die je hebt. Het SoulCollage®Proces geeft je inzichten en antwoorden vanuit je onbewuste. Bel of mail gerust als je meer informatie wilt.  € 75,- per sessie van anderhalf uur.

SoulCollage®inloopavond: vrij werken
Voor iedereen die de kennismakingsworkshop gevolgd heeft. Tijdens deze workshop kan iedereen vrij aan de slag met het maken van nieuwe kaarten. Je werkt in stilte naast elkaar, een ontspannen en gezellige manier van werken. Aan het eind van de avond “lezen” we de kaarten vanuit het “SoulCollage®proces.